Om Friis Solutions

Vi brænder for og har holdninger til god gennemførsel af projekter

“Projektlederen kan ikke løse et projekt alene. Godt projektarbejde kræver at alle lag i virksomheden forstår deres rolle. Både ledere, projektledere og projektdeltagere skal bidrage, hvis projekterne skal løses effektivt.”

Else Kathrine Friis

Rådgivning og sparring om projektarbejde

Friis Solutions blev i 2016 stiftet af mig, Else Kathrine Friis.

Hos Friis Solutions rådgiver og sparrer vi med virksomheder om projektarbejde. Dét gør vi, fordi det at være god til projektarbejde betyder, at virksomheder kan afvikle deres kunde- og udviklingsprojekter på en mere effektiv og sikker måde.

Både udviklingsprojekter og kundeprojekter er afgørende for virksomheders bundlinje, og derfor er det vigtigt, at virksomheder interesserer sig for deres evne til at afvikle projekter. Så projekter når i mål til tiden og indenfor budgettet.

Hvordan adskiller Friis Solutions sig fra andre projektrådgivere?

Friis Solutions adskiller sig primært fra andre projektrådgivere på tre punkter:

  1. Fokus på Mindset, Mennesker og Metoder. Hvor de fleste andre primært fokuserer på Metoder.
  2. Fokus på projektkompetencer hos både ledelsen, projektlederne og projektmedarbejderne. Hvor de fleste andre primært fokuserer på projektledernes projektkompetencer.
  3. Friis Solutions arbejder med Friis Metoden: Movin’ Projects.

Du kan læse mere om de enkelte punkter herunder.

Hos os er der fokus på både Mindset, Mennesker og Metoder

Generelt er projektledelse meget fokuseret på styring, projektværktøjer og -metoder. Hos Friis Solutions anvender vi naturligvis de gængse projektværktøjer og -metoder. Men vi arbejder også med projektlederens mindset og dét at motivere mennesker. Med fokus på både Mindset, Mennesker og Metoder opnår vi sammen de bedste projektresultater.

Hos Friis Solutions er vi altså ikke kun fokuseret på at anvende et effektivt projektværktøj, men også på, hvordan man som projektleder kan lede mennesker. God projektafvikling kræver nemlig en projektleder, der kan lede og ikke kun styre.

Vores podcast “Friis og Berg’s: Succes kræver ledelse” handler netop om dét, at projektlederen skal kunne lede.

God projektafvikling kræver dygtige ledere, projektledere og projektmedarbejdere

Det er ikke kun projektlederen, der skal få et projekt i mål. Det skal både projektgruppen og virksomhedens ledelse. Ledelsen sætter rammerne op for projektarbejdet. Hvis de rammer ikke er sat rigtigt eller ikke er tilstrækkelige, så gør kommer ledelsen nemt til at spænde ben for virksomhedens projektledere. Til stor frustration for projektlederne og med ringe succes for virksomhedens projekter.

Derfor har vi ikke kun fokus på projektledernes projektkompetencer, men også på ledelsens og projektmedarbejdernes projektkompetencer.

Friis Metoden: Movin’ Projects

Hos Friis Solutions har vi udviklet vores egen projektmodel, Friis Metoden: Movin’ Projects, som sikrer, at virksomheden når hele vejen rundt om projektarbejdet. Så projekterne er optimeret i alle dele af virksomheden.

Om Else Kathrine Friis

Jeg, Else Kathrine Friis, er stifter af Friis Solutions. Oprindelig er jeg uddannet civilingeniør på kemiretningen med speciale i bioteknologi.

Som nyuddannet arbejdede jeg i forskellige brancher. Derefter blev jeg ansat i pharma-branchen. Her gik det hurtigt op for mig, at gode projektleder-kompetencer er afgørende for at kunne levere i den kvalitet, i den hastighed og i det omfang, som pharma-branchen kræver.

Dér blev min interesse for projektledelse vakt. Og den interesse har jeg dyrket lige siden, både med klassiske projektlederuddannelser og -kurser, og med undervisning i andre emner, som er relevante, når man skal projektlede:

  • IPMA projektleder
  • Prince2 projektleder
  • Scrum Master
  • Facilitatoruddannelse
  • Efteruddannet i ledelse​

20+ års erfaring med projekter

Jeg har mere end 20 års erfaring med projektarbejde i både offentlige og private virksomheder. De fleste af årene har jeg været i pharma-branchen, hvor der er masser af store, komplicerede projekter at øve sig på.

Jeg har hyppigst arbejdet som projektleder, men også som deltager i projektgrupper og med at rådgive ledergrupper om projekter.

Kontakt

Hvis du vil høre mere om, hvad Friis Solutions kan gøre for jer, så ring 22 85 85 60. Eller book et uforpligtende møde via knappen herunder.

Er du projektleder?

Så hop over på min anden hjemmeside www.faastyrpaaprojekterne.dk, der er målrettet projektledere, der ønsker at udvikle sig i projektlederrollen.